Patru medalii, dintre care trei de aur, şi locul întâi pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Geografie



          După performanţa de anul trecut (locul al doilea pe naţiuni şi patru medalii: două de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz), lotul olimpic de geografie al României a cucerit în acest an supremaţia mondială, graţie palmaresului excepţional obţinut la a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie: trei medalii de aur şi o medalie de argint.



           Elevii laureaţi cu aur sunt Andra-Cosmina Albulescu (Colegiul Naţional ,,Costache Negri" din Galaţi), Cosmina-Andreea Manea (Colegiul Naţional ,,I. C. Brătianu" din Piteşti) şi Theodor-Adrian Ivan (Colegiul Naţional din Iaşi). Toţi trei sunt la prima participare într-o astfel de competiţie de anvergură mondială. Medalia de argint i-a revenit lui Traian Tomenco, absolvent al Liceului Teoretic ,,Constantin Brâncoveanu" din Bucureşti, medaliat cu bronz la ediţia precedentă.
          Olimpiada Internaţională de Geografie s-a desfăşurat în perioada 30 iulie - 5 august, la Kyoto (Japonia), reunind participanţi din 32 de ţări.
          Olimpicii români vor reveni în ţară, miercuri, 7 august, ora 00.30, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă", via Amsterdam.

Edu.ro
BIROUL DE PRESA
05.08.201

Un comentariu:

Rent a car Bucuresti spunea...

Avem elevi destul de buni la invatatura.

Trimiteți un comentariu