Animații Geografie BAC 14: Resursele naturale din Europa

          Animațiile vă ajută să învățați mult mai ușor elementele geografice, necesare pentru examenul de Bacalaureat, disciplina Geografie. Urmăriți simultan denumirea țării și zăcămintele de pe hartă, apoi încercați să ghiciți țările care dețin resursele respective, uitându-vă doar pe hartă. Dacă doriți să le folosiți și când nu aveți net, salvați-le în calculator. Apoi faceți click dreapta pe ele => Open with => alegeți browserul de internet (internet explorer, firefox etc.). În modul acesta funcționează chiar dacă nu vă merge netul. Pentru alte animații și chestiuni folositoare din categoria BAC, click aici.Fig.1. Petrol și gaze naturale


Fig.2. Cărbuni


Fig.3. Minereuri radioactive (în special uraniu)


Fig.4. Minereuri feroase (în special fier, dar și crom, mangan, nichel)
Adesea apar împreună în zăcământ


Fig.5. Minereuri neferoase (cupru, plumb, zinc, staniu)
Adesea apar împreună în zăcământ


Fig.6. Bauxită (din care se obține aluminiul)


de Ionuț Tudose
9.12.2015

7 comentarii:

 1. Domnule profesor, nu inteleg de ce Franta nu este trecuta pe animatia cu minereuri radioactive. Din cate stiu au multe centrale nucleare, deci minereuri semnificative de uraniu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunt trecute țările cu rezerve semnificative. Franța folosește mult uraniu din import!

   Ștergere
 2. Ce animatii frumoase si folositoare. M-au ajutat. Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca osteneala depusa pentru a le realiza!

  RăspundețiȘtergere
 3. Daca minele de Uraniu din Romania s-au inchis anul acesta asta nu inseamna ca nu mai detinem uraniu in subsol.Doar ca si precizare, multumesc pentru informatiile utile, in special animatiile ajuta foarte mult.

  RăspundețiȘtergere
 4. Daca minele de Uraniu din Romania s-au inchis anul acesta asta nu inseamna ca nu mai detinem uraniu in subsol.Doar ca si precizare, multumesc pentru informatiile utile, in special animatiile ajuta foarte mult.

  RăspundețiȘtergere
 5. Buna ziua! In primul rand va multumesc pentru toata munca depusa in acest site, intr-adevar este multa dedicatie din partea dumneavoastra! Vin cu o rugaminte: credeti ca puteti sa faceti o animatie si cu resursele din Romania?

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...