Hărți anti-confuzie

          Am văzut adesea reclame care ne invită la ”Work and Travel” în... America. Dar ce mă fac dacă ajung pe plantațiile de droguri din Nicaragua sau prin platourile andine din Peru?! Alții povestesc că au făcut o excursie în Marea Britanie la... Belfast. Iar alții rememorează acțiunile și discursurile pentru pace ale lui Nelson Mandela, fostul președinte al... Africii. 




          Ai crede că doar niște copii de clasa a V-a pot face astfel de confuzii. Dar nu este așa! Foarte mulți adulți stau prost la capitolul cultură generală. De aceea am realizat planșa informativă de mai jos. Ca profesor, o puteți folosi la ora de geografie, pentru a avea peste 10 ani studenți plecați cu ”Work and Travel” în Statele Unite (nu în America), pentru a avea români la Belfast în Regatul Unit (nu în Marea Britanie) și pentru a avea jurnaliști care vor ști că ”dinastia” Kim este în Coreea de Nord, nu în Coreea.

 Fig.1. Hărți anti-confuzie
___
Dacă ți-a plăcut acest articol, mă poți susține pentru munca depusă printr-o donație.

de Ionuț Tudose
11.04.2016

2 comentarii:

Anonim spunea...

O notă: Irlandezii dezaprobă puternic utilizarea denumirii de „British Isles”, lucru destul de ușor de înțeles, având în vedere cât de mult au luptat împotriva dominației britanice.

AdminGeografilia spunea...

Foarte bună precizarea!

Trimiteți un comentariu